Trinn 1 – Grunnutdanning
Trinn 1 – Grunnutdanning
Modul 1: Kunsten å åpne nye dører
Modul 2: Kunstne å utforske
Modul 3: Kunsten å ansvarliggjøre
”Kunsten å coache” Trinn 1 går over tre moduler på tre dager. Kurset lærer deg 11 kjerneferdigheter innen coaching i henhold til kravene International Coach Federation stiller for å kunne søke om sertifisering på ACC-nivå (Associate Certified Coach).
Kurset byr på en spekket arbeidsbok hvor du introduserer for relevant teori, praktiske øvelser og nyttige hjelpemidler for deg som coach. Du vil få anledningen til å jobbe i kollokvier med dine medstudenter, få praksis som coach og bli coachet av dine medstudenter. Du vil også få mentorcoaching både individuelt og i grupper.
Kursets tre moduler vil gi deg en stor grad av selvutvikling og lederutvikling. Du vil lære å reflektere over din egen læring og utviklingsprosess samtidig som du får muligheten til å arbeide med relevante tema og problemer du opplever i hverdagen, både privat og i karrieren. Mesteparten av undervisningen foregår ved fysisk oppmøte mens mentorcoaching og coaching foregår via teleklasser til avtalte tider.
Modul 1 – Kunsten å åpne nye dører
- Prosessledelse med coaching som verktøy
- Aktiv lytting
- Intuisjon
- Nysgjerrighet
- Hvordan bygge opp en coachingsamtale?
- Feedback og tilbakemeldinger
I Modul 1 – Kunsten å åpne nye dører – tar vi for oss coaching i et historisk perspektiv. Vi ser hvordan coaching både er forskjellig og har likheter med andre ledelsesformer. Du blir introdusert for de ferdigheter som ICF definerer som grunnleggende for en coach. Vi retter fokus på etiske retningslinjer ved utøvelse av coaching, coachende atferd og ledelse, og hvilket menneskesyn som ligger til grunn.
I denne modulen ser vi på lederens rolle og stil, samt de dilemmaer en coachende leder møter i sitt virke. Vi fordyper oss i et omfattende teorigrunnlag basert på norsk og utenlandsk litteratur innen coaching og emosjonell intelligens. Arbeidsboken vi bruker er på ca. 50 sider og inneholder en fyldig litteraturliste med referanser og anbefalt litteratur.
Allerede i Modul 1 begynner vi med ferdighetstrening. Du vil få praktisk erfaring med lytteferdigheter, intuitive ferdigheter, ulike former for nysgjerrighet, oppbygging av en coachingsamtale og viktigheten av god tilbakemelding og feedback.
Modul 2 – Kunsten å utforske
- Løsningsfokusert coaching
- Velformulerte mål
- Den menneskelige hjerne
- Verdier
- Planlegging
- Hva vil det si å frigjøre det menneskelige potensiale
I Modul 2 – Kunsten å planlegge – går vi dypere inn i strukturen og utviklingen av kognitive ferdigheter og knytter coaching opp mot en løsningsfokusert tilnærming. Coaching handler om målsetninger og her vil du lære mer om målets bestandeler, krav til struktur og hvordan hjernen arbeider for å utvikle visjoner for å nå våre mål.
Vi utforsker også verdienes plass hos individer og i organisasjoner. Du vil oppleve hvordan verdier er en drivkraft som gir oss motivasjon og inspirasjon i planleggings- og gjennomføringsprosessen. Her skaper vi broen over ”the knowing – doing gap”. Vi utforsker kreativitet og hvordan den kan integreres i i coachingprosessen. Vi ser på problematikken rundt motstand mot forandring og hvordan du som coach kan lede din samtalepartner lengre enn det som er ”lettere sagt enn gjort”. I Modul 2 utvides arbeidsmappen med ca. 50 nye sider teori og praktiske coaching- og ferdighetsøvelser.
Modul 3 – Kunsten å ansvarliggjøre
- Relasjonsbygging
- Selvledelse
- Læring
- Ansvarliggjøring
”There is no exercise better for the heart
than reaching down and lifting people up.”
– John Andrew Holmes, “Thoughts of Leadership”.
Modul 3 – Kunsten å ansvarliggjøre – er ”kronen på verket” i dette kurset på tre moduler. Her setter vi fokus på ferdigheter innen relasjonsbygging for å fremme tillit og troverdighet. Du vil også tilegne deg kursets vanskligste ferdighet, selvledelse. Selvledelse blir en del av din bevissthet og du vil få en aha-opplevelse som gjør ekte atferdsendring mulig.
Vi utdyper læringsprosessen hvor du lærer hvordan du avslutter coachingsamtalen og skaper forpliktelse og ansvarliggjøring hos din samtalepartner. Du lærer hvordan man gjennom løsningsfokusert coaching skaper gode visjoner som gir et driv mot handling. Vi utforsker videre hvordan du inspirerer og motiverer din samtalepartner og hvordan du kan utvikle deg til å bli en effektiv og dyktig coach. Her er det muligheter for å øve på coachingsamtaler fra begynnelse til slutt, samt motta feedback fra kursledere underveis.
Læringsaspektet ved ansvarliggjøring og forpliktelser er siste punkt for å ”slutte sirkelen”. Du lærer hvordan du kan fremkalle energi som kan rettes mot nye oppgaver og tilrettelegge for ny læring.
I Modul 3 utvides arbeidspermen ytterligere med relevant og interessant fordypningsteori og øvelser. Gjennom alle modulene i ”Kunsten å coache” – Trinn 1 – vil du få muligheten til å utvikle dine ferdigheter og evner i coachende ledelse. Du lærer effektive teknikker og øvelser som åpner for ubrukt potensiale, skaper glede, læring og gode resultater.
Påmelding:
Trykk her for påmelding, eller mer informasjon.
Skriv inn hva henvendelsen gjelder.
Les mer om:
Introduksjonskurset – Kunsten å åpne nye dører
Trinn 1 – Grunnutdanning
Modellen nedenfor viser strukturen i utdanningsprogrammet ”Kunsten å Coache”.